• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Nieuws

Excursie Van Oord

Op donderdag 12 november 2015 heeft VECTOR een bezoek gebracht aan het baggerbedrijf Van Oord in Moerdijk. Op de locatie in Moerdijk heeft van Oord enkele baggerschepen gestald en er is een opslagplaats voor het materieel.

Het programma begon met een presentatie de bedrijfsstructuur binnen van Oord. Van Oord is opgericht door Govert van Oord in 1868. Rond deze tijd werd het werken op zondag geïntroduceerd, Govert was hier op tegen en startte zijn eigen onderneming. Hij richtte zijn eigen bedrijf op, dat hedendaags als Van Oord opereert op internationaal niveau. Van Oord voert momenteel rond Indonesië veel projecten uit op het gebied haven realisatie. Ook op het gebied van kabels en leidingen zijn ze verantwoordelijk voor de aanleg van windmolen parken.

Na het informatieve gedeelte is een bezoek gebracht aan de baggerschepen. Enthousiaste werknemers hebben ons rondgeleid en verteld dat baggerschepen na het afronden van een project terug komen naar Moerdijk om omgebouwd te worden voor het volgende project. Op de werkplaats hebben we onder andere sleephopperzuigers, cutterzuigers en steenstorters gezien. Ook is er een rondleiding geweest aan boord van een cutterzuigers. Het laatste deel van de rondleiding bestond uit het bezoeken van het researchlaboratorium. Hier worden proeven uitgevoerd om te kijken waar er in de toekomst winst te behalen is. Graag willen we Van Oord en het RDM Centre of Expertise bedanken voor deze leuke en leerzame ochtend!

VECTOR Vrijdagmiddagborrel

Op 2 oktober vond de Vrijdagmiddagborrel plaats in “de Kuil” op locatie Academieplein. Deze borrel was zeer geslaagd door het aantal nieuwe aanmeldingen van enthousiaste studenten! Na een inloop van een klein uurtje waren er ongeveer 80 studenten van de opleiding aanwezig. Deze werden omringt door enthousiaste leraren welke ook van de partij waren. De groepen begonnen zich al snel te mengen en hierdoor ontstond er een leuke sfeer.

Rond drie uur heeft Anne-Fleur van Geest, voorzitter van VECTOR, de microfoon gepakt en een kleine speech gehouden. Hierin werd het afgelopen jaar kort doorgenomen en daarnaast kwam de mededeling dat zij met nog twee andere bestuursleden dit jaar afzwaaien. Na deze mededeling werd er een oproep gedaan door meneer Dommershuijzen aan alle aanwezigen om te denken over een eventuele rol binnen de studievereniging. Na deze oproep kwamen al gelijk zeven(!) aanmeldingen van zowel eerste als derde jaar studenten binnen! Dit enthousiasme heeft ons erg goed gedaan.

Namens de docenten van de Hogeschool hebben we als bestuur een presentje in ontvangst mogen nemen voor onze inzet in 2015-2016. Dit hebben we met groot plezier gedaan en we hopen dat de studievereniging nog heel veel goede jaren tegemoet gaat!

Allemaal bedankt voor een geslaagde middag, en graag tot ziens bij de volgende activiteit!

Willem Nieuwland – Commissielid VECTOR

IMG_2398 IMG_2375 IMG_2390

 

Fotos Introductieweek

We zijn weer begonnen! De introductieweek zit erop en het eerste kwartaal is van start gegaan. Dit jaar heeft VECTOR voor het eerste de introductieweek georganiseerd. De nieuwe eerstejaars studenten volgden gedurende drie dagen een uitgebreid programma om ze niet alleen kennis te laten maken met de school en de opleidingen maar ook met elkaar. Tijdens deze kennismaking maakte niet alleen de vrijwilligers overuren, ook werden onze camera’s ten volle ingezet om deze week in het digitale te vereeuwigen. Deze foto’s delen we natuurlijk graag met jullie, klik op de knop en geniet!

Foto’s introductieweek

Promotiefilm Civiele Techniek

Sinds kort schitteren de leraren en leerlingen van onze opleiding op het witte doek. Je kunt je waarschijnlijk nog herinneren dat er enkele weken geleden een cameraploeg rondzwierf in en rond de school. Een promotiefilm was het resultaat. Deze blockbuster zal ongetwijfeld voor een hoop nieuwe inschrijvingen zorgen.

Kroegentocht 27 mei

VECTOR Kroegentocht 27 mei!

Op woensdag 27 mei 2015 is de 2e VECTOR kroegentocht van 2014-2015. Na de geslaagde 1ste kroegentocht, brengen we deze 2e versie een bezoek aan Rotown, Sijf en Melief Benders!

Vanaf 20:30 uur verzamelen we bij Rotown waar jullie gelijk worden getrakteerd op een biertje van VECTOR. Hierna vertrekken we naar Sijf, rond 23:00 vertrekken we naar het laatste café van de avond, Melief Bender.

Aanmelden kan  via deze link.

Studiereis – Dortmund

Donderdag 23 april was het dan eindelijk zo ver, om 6.30 uur werd er voor Academieplein verzameld om naar Dortmund te rijden. Hoewel sommige studenten wat moeite hadden met wakker worden, was de sfeer direct goed. Nadat iedereen zich had voorgesteld en de tassen in de busjes lagen, kon de tour beginnen. Met twee 9-persoonsbusjes en twee afgevaardigde bestuurders, kwamen we zo’n 3,5 uur later bij de damwandenfabriek Hoesch Spudwand und Profil aan.

Na een kop koffie begon Martijn van Manen van het bedrijf Gooimeer met een boeiende presentatie over het bedrijf en de damwanden. Hoewel het voor de eerstejaars soms nog wat lastig was, was de presentatie goed te volgen. Na een heerlijke lunch met diverse broodjes werd het tijd om de jassen aan te trekken en een helm op te zetten. Onder begeleiding van een Duitse medewerker, werd de hele groep door de fabriek rondgeleid. We hadden geluk want we konden het proces van een walsing van begin tot einde meemaken. In de fabriek was het misschien iets warm, stoffig en lawaaierig maar het oversteeg iedereen zijn verwachtingen.

Na de indrukkende middag reden we rond 3 uur, met een stukje damwand in de achterbak, naar het hostel. Nadat iedereen de spullen op de kamer had gelegd werd de groep opgesplitst. Een helft ging naar het stadion, de overige gingen een terrasje in de stad opzoeken. Om 19 uur werd er weer verzameld om gezamenlijk te gaan dineren. Na flink wat spareribs waren alle buiken rond en werd het tijd voor het avondprogramma. Na verschillende kroegen en wat dwalen door de stad, eindigde de avond in een club waar diverse muziek werd gedraaid. Het was een geslaagde dag.

De volgende morgen zat (haast) iedereen om 9 uur weer fris en fruitig aan het ontbijt. Helaas had Jasper een buikgriepje opgelopen waardoor hij niet mee kon doen aan het programma. Nadat iedereen zijn tassen weer in de busjes had opgeborgen, stond om 10 uur onze gids voor ons klaar. Met ons beste Duits volgden we de gepensioneerde dame door de stad. Na de twee uur durende rondleiding was er nog gelegenheid om een rondje door de stad te lopen en een lunch te scoren. Om 14 uur was het helaas weer tijd om naar Rotterdam te rijden. Na wat omleidingen en files eindigde we onze tour weer om 18 uur op Academieplein.

Namens de hele groep kunnen we wel zeggen dat het een gezellige en leerzame excursie was. VECTOR is zeer tevreden en hoopt in de toekomst weer zo’n geslaagde excursie te organiseren!

poster foto's

Poolavond – Poolcafé ‘Delfshaven’

Op de avond donderdag de 26ste zijn we gezellig met leden van VECTOR naar pool café Delfshaven geweest voor gezellig avondje poolen. De avond met ballen, was erg gezellig en competitief. Nadat wedstrijden waren gewonnen en revanches waren genomen, is er onder het genot van een bitterbal een lekker biertje gedronken om de avond af te sluiten. Voor herhaling vatbaar!

WP_20150327_00_03_54_Pro

WP_20150326_20_35_41_Pro

20150326_205056

 

WP_20150326_22_02_21_Pro

 

 

InfraTech 2015 – Het beste van de Nederlandse grond-, weg- en waterbouw

InfraTech2015_EN-logo+jaartal+ondertitel

Van 21 tot en met 23 januari 2015 verzamelden 20.138 vakgenoten zich op de InfraTech 2015. De InfraTech is een beurs voor de weg en waterbouwsector en wordt eens in de twee jaar georganiseerd in Ahoy. Het thema van de beurs voor dit jaar was “Krachtig Vooruit”. Vector was op de woensdagavond aanwezig op de beurs en heeft hier met veel potentiële sponsoren voor VECTOR gesproken. Onder anderen spraken wij Martijn Kooij van Gooimeer op de beurs, VECTOR organiseert van 23 op 24 april bij deze damwanden fabrikant een buitenlandse excursie, noteer dit alvast in je agenda!

De minister van infrastructuur bracht ook een bezoek aan de beurs. Melanie Schultz van Haegen heeft na haar bezoek aan de beurs in de media mooi verwoord: ‘de beurs toont het beste wat Nederland te bieden heeft op het gebied van grond-, weg- en waterbouw.’

In 2016 wordt de Infra Tech georganiseerd in ons buurland België. In 2017 is de Infra Tech weer te bezoeken in Ahoy.

Mark van Oostende,

Penningmeester VECTOR

 

2014-2015 VECTOR Kroegentocht

Nu VECTOR officieel een studievereniging is en we onze eerste leden hebben verzameld, wordt het tijd voor onze eerste activiteit! Samen met onze kersverse leden en Roervlo hebben we doormiddel
van een kroegtocht, Rotterdam leren kennen.

De avond begon om 21.00 uur bij het café De vrienden
live. Na ontvangst van de toegangsbandjes en de consumptiemuntjes, kon het feest beginnen! Bij
elke kroeg kreeg iedereen een eerste drankje van VECTOR. Nadat iedereen zijn eerste biertje(s) op
had, vertrokken we om 22.30 uur naar de volgende kroeg. Na de gezamenlijke wandeling waren we
dan in De Après skihut. Hier kwam het feest echt los omdat RS L (studievereniging van Logistiek en
Economie) ook van de partij was. Er werd veel gelachen en gedanst. Door de drukte zijn we wat
eerder dan gepland naar de volgende en laatste kroeg vertrokken. Toen iedereen zo ver was, kwamen
we om 23.30 uur aan in café Beurs. Iedereen maakte zijn laatste consumptiemuntje op en later
kwamen er ook nog gratis shotjes voor iedereen. Het was erg gezellig en een geslaagde vanavond!

Van VECTOR waren er ongeveer 30 studenten en hier zijn wij als nieuwe vereniging erg trots op. Iedereen bedankt!

2014-2015 VECTOR Introductieborrel