• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Studiereis – Dortmund

Studiereis – Dortmund

Donderdag 23 april was het dan eindelijk zo ver, om 6.30 uur werd er voor Academieplein verzameld om naar Dortmund te rijden. Hoewel sommige studenten wat moeite hadden met wakker worden, was de sfeer direct goed. Nadat iedereen zich had voorgesteld en de tassen in de busjes lagen, kon de tour beginnen. Met twee 9-persoonsbusjes en twee afgevaardigde bestuurders, kwamen we zo’n 3,5 uur later bij de damwandenfabriek Hoesch Spudwand und Profil aan.

Na een kop koffie begon Martijn van Manen van het bedrijf Gooimeer met een boeiende presentatie over het bedrijf en de damwanden. Hoewel het voor de eerstejaars soms nog wat lastig was, was de presentatie goed te volgen. Na een heerlijke lunch met diverse broodjes werd het tijd om de jassen aan te trekken en een helm op te zetten. Onder begeleiding van een Duitse medewerker, werd de hele groep door de fabriek rondgeleid. We hadden geluk want we konden het proces van een walsing van begin tot einde meemaken. In de fabriek was het misschien iets warm, stoffig en lawaaierig maar het oversteeg iedereen zijn verwachtingen.

Na de indrukkende middag reden we rond 3 uur, met een stukje damwand in de achterbak, naar het hostel. Nadat iedereen de spullen op de kamer had gelegd werd de groep opgesplitst. Een helft ging naar het stadion, de overige gingen een terrasje in de stad opzoeken. Om 19 uur werd er weer verzameld om gezamenlijk te gaan dineren. Na flink wat spareribs waren alle buiken rond en werd het tijd voor het avondprogramma. Na verschillende kroegen en wat dwalen door de stad, eindigde de avond in een club waar diverse muziek werd gedraaid. Het was een geslaagde dag.

De volgende morgen zat (haast) iedereen om 9 uur weer fris en fruitig aan het ontbijt. Helaas had Jasper een buikgriepje opgelopen waardoor hij niet mee kon doen aan het programma. Nadat iedereen zijn tassen weer in de busjes had opgeborgen, stond om 10 uur onze gids voor ons klaar. Met ons beste Duits volgden we de gepensioneerde dame door de stad. Na de twee uur durende rondleiding was er nog gelegenheid om een rondje door de stad te lopen en een lunch te scoren. Om 14 uur was het helaas weer tijd om naar Rotterdam te rijden. Na wat omleidingen en files eindigde we onze tour weer om 18 uur op Academieplein.

Namens de hele groep kunnen we wel zeggen dat het een gezellige en leerzame excursie was. VECTOR is zeer tevreden en hoopt in de toekomst weer zo’n geslaagde excursie te organiseren!

poster foto's

vector