• 1-800-123-789
  • info@webriti.com

Excursie Van Oord

Excursie Van Oord

Op donderdag 12 november 2015 heeft VECTOR een bezoek gebracht aan het baggerbedrijf Van Oord in Moerdijk. Op de locatie in Moerdijk heeft van Oord enkele baggerschepen gestald en er is een opslagplaats voor het materieel.

Het programma begon met een presentatie de bedrijfsstructuur binnen van Oord. Van Oord is opgericht door Govert van Oord in 1868. Rond deze tijd werd het werken op zondag ge├»ntroduceerd, Govert was hier op tegen en startte zijn eigen onderneming. Hij richtte zijn eigen bedrijf op, dat hedendaags als Van Oord opereert op internationaal niveau. Van Oord voert momenteel rond Indonesi├ź veel projecten uit op het gebied haven realisatie. Ook op het gebied van kabels en leidingen zijn ze verantwoordelijk voor de aanleg van windmolen parken.

Na het informatieve gedeelte is een bezoek gebracht aan de baggerschepen. Enthousiaste werknemers hebben ons rondgeleid en verteld dat baggerschepen na het afronden van een project terug komen naar Moerdijk om omgebouwd te worden voor het volgende project. Op de werkplaats hebben we onder andere sleephopperzuigers, cutterzuigers en steenstorters gezien. Ook is er een rondleiding geweest aan boord van een cutterzuigers. Het laatste deel van de rondleiding bestond uit het bezoeken van het researchlaboratorium. Hier worden proeven uitgevoerd om te kijken waar er in de toekomst winst te behalen is. Graag willen we Van Oord en het RDM Centre of Expertise bedanken voor deze leuke en leerzame ochtend!

vector